Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Topolánek zákeřně zaútočil na Fischera. Spojil se i s Paroubkem!

Je to už docela síla na té naší politické scéně. Fischerova vláda příliš neposlouchala pokyny od politických lídrů. Prostě pracovala ne podle politických zadání a populistických gest vedoucích k další a další zadluženosti, ale podle svých kvalifikovaných názorů na situaci nynější i budoucí. To vždy nesl samolibý Topolánek jen těžce a v duchu si to všechno pomalu sčítal. Jeho ego bylo narušeno! Teď nadešla jeho chvíle pro zákeřný útok na premira Fischera a jeho vládu. Budoucnost nebudoucnost, férovost neférovost, odpovědnost neodpovědnost. Hrrrr na něj a tumáš co sis vysloužil!

Poátelská atmosféra, že.....

Že se panu Topolánkovi kroky premiéra pana Fischera ne vždy zamlouvaly, o tom žádná. Během současné vlády už se několikrát stalo, že něco chtěl, měl snahu to Fischerovi jaksi uložit, nařídit. A hle, co se nestalo, Fischer naše drahé politiky vyslechl a udělal, co bylo třeba. Ovšem nikoliv podle lajny Topolánka a Paroubka, ale podle svého přesvědčení, že dělá to, co je nejlepší pro tuto zemi, pro tento lid a pro budoucnost. Takzvané politické lídry odsoudil k radosti celého národa do role konzultantů.

Topolánek lehce, později již dost hlasitě, skřípal zuby, ale v podstatě toho moc dělat nemohl. Jeho předchozí tragické vládnutí zemi, které přerostlo katastrofálním způsobem do lobismu, hulvátismu a průsaku do velkých a podivných obchodů, bylo před časem smeteno a teď rozhodně není doba, že by se snad mohl pokusit vrátit. Jeho odvěký nepřítel pan Paroubek sice také remcal, mediálně vládu protahoval špínou a vlnami podivných argumentů, avšak nikoliv tak otevřeně a přímočaře, jako Topolánek.On své plány spřádal spíše potichu.

Topolánkovi už ale opravdu začíná jít o přímé, nepřímé a zejména skryté vazby na podnikatelská prostředí nejrůznějšího typu. Začínají vlažnout vřelé vztahy s podnikateli, které tak pracovně po dlouhá léta byly budovány, protože se ukazuje, že už nějakou dobu má ODS a Topolánek omezený vliv na chod státu, přidělování zakázek, přihrávání nejrůznějších výhod, vše se zpětnými vazbami v podobě zcela neprůhledných příjmů ve prospěch především politických jednotlivců a nejenom jich. Nervózně tlačit začínají i nejrůznější "poradci", "konzultanti", přátelé známí známých. Topolánek musel začít odolávat tlaku i svých soustraníků s vlastními ekonomickými vabami.

Nyní podle jeho názoru přišla vhodná doba k pohlavku Fischerovi. Teď mu to celé dá najednou najevo a ostře ho tím pokárá. Vždyť ten Fischer odmítl i své vykopnutí výše, do EU, do jistoty dlouhodobě velice zajímavých příjmů. Jak to, že ho ty peníze nezlákaly! Vždyť je to mocný tahák pro všechny, tak co se ten Fischer šprajcuje?

Topolánek ví o tom, že Paroubek má v plánu zvýšit schodek státního rozpočtu, ví o tlacích sociálních demokratů v této věci, ví jasně o odmítavém postoji Fischera a jeho vlády. Co tedy udělá? Jak se zachová? Po svém. Tedy bezskrupulózně a naprosto tragicky a podrazácky. Při hlasování o rozpočtu s celou svou ODS odejde a tím umožní, aby rozpočet se zvýšeným schodkem o výraznou částku prošel hlasováním a byl tak přijat. O této věci se nutně musel předem domluvit s Paroubkem, stejně jako o ještě přijatelné verzi vyššího schodku ve výši cca 10 miliard Kč. Paroubek své slovo dodržel a schodek nezvětšil, ačkoliv dříve prosazoval schodek kolem 250 miliard Kč. To by zřejmě téměř položilo zemi. Téměř jistě bychom přišli o desíky, stovky milionů ve formě dotací od EU. Ale co, přece to nejde z našeho a získá nám to možná pár bodů do voleb za půl roku. Takto uvažuje o budoucnosti země člověk, který se chce dostat k vládnutí. Co se pak bude dít, to je naprosto ve hvězdách, prognózy jsou vš pro takový případ tragické. Ne pro Paroubka, ale pro zemi, pro lidi této země, pro ekonomiku státu. A o tom všem Topolánek věděl a ví. A přesto jde a se svým rivalem se dohodne, aby tak pohladil své ego a dal jasný kopanec Fischerovi a jeho vládě. Tohle je skutečné svinstvo, bohužel ale na takové jednání jsou ti naši politici zvyklí, to je jejich chleba - přistihnout, oblafnout, podfouknout, získat. Bez ohledu na stav země a její ekonomiku, na obyvatele republiky a jejich potřeby a názory.

Aby svému neuvěřitelnému podrazáctví dodal Topolánek ještě další váhu, tak začal po hlasování, ze kterého se svojí ODS odešel, aby ustoupil Paroubkovi a nechal projít státní rozpočet se zvýšeným deficitem s cílem dát lekci Fischerovi, rozhlašovat a mediálně roztrubovat, jak je ten Fischer hroznej člověk, jak nechal projít a schválit tak strašný rozpočet a že by se měl nad sebou zamyslet a zvážit svoji další budoucnost. Tohle říká člověk, který celou situaci předem domluvil, zinscenoval, zrealizoval. Nejen že je to podraz jako noha na vlastní voliče, je to zásadní neférovost a zlomyslnost vůči Fischerovi a celé jeho vládě. Takoví jsou ti naši politici kádři. Topolánek možnost potupení Fischera vlastně od Paroubka koupil za 10 miliard + úroky. No co, ani Topolánek to neplatí, to zaplatěji daňoví poplatníci a podnikatelé, tak vo co go. Nevím, zda Topolánek zná cenu svých rozhodnutí, ale tady, v tomto konkrétním případě ji znal a znal ji předem. A přesto mu to stálo za to a přesto to udělal. Tohle zavání osobní odpovědností, důsledky za to by měl Topolánek jednou nést sám.

Co s tím? Já osobně bych si moc přál, aby tuhle podrazáckou Topolánkovu hanebnost premiér Fischer ustál, aby ustál tichý komplot ODS a ČSSD a aby v maximální možné míře i nadále "jel po své linii" bez ohledu na mediální plácání Topolánka. Protože lidi, domnívám se, nejsou tak tupí, jak by pan Topolánek chtěl a dokáží si na věc vytvořit vlastní názor. A pak, aby Fischer ve vhodnou dobu přestal koketovat s "parlamentní" stranou bez voleb a hlasů voličů TOP 09, kde by byl utopen a zaniknut a vyvolal iniciativu směřující k založení zcela nové strany s ním v patrech nejvyšších. Téměř jistě by měl tak širokou podporu u voličů, že by si pak mohl z podrazů nějakého Topolánka dělat dobrou náladu k snídani a z neodpovědnosti pana Paroubka vůči státu, ekonomice, budoucnosti, vlastnímu národu jakbysmet. Pane Fischere, zkuste to, prosím!

No, a to jsem, když se tak podívám zpátky, v posledních dvaceti rocích volil ODS. Kam se to všechno tak otočilo a proč.....

Ach jo.

Autor: Milan Soušek | pátek 11.12.2009 8:30 | karma článku: 18,78 | přečteno: 1160x
  • Další články autora

Milan Soušek

ANO pohnulo politickou scénou. Ať tak nebo tak.

Mimořádné volby 2013 jsou za námi. Příznačná věc z těchto voleb - přes čtvrtinu národa vítá jakoukoli změnu. A to je něco, co stojí určitě za pozornost.

27.10.2013 v 2:51 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Barrandovské delirium tremens?

TV Barrandov v pondělí 02.09.2013 - 20:15 Žena za pultem, 21:15 Okres na severu. A to je pro dnešek opravdu všechno?

2.9.2013 v 19:55 | Karma: 13,29 | Přečteno: 601x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

120 až 150 M Kč, to je tak 5%? Možná ani ne...

Při domovních prohlídkách bylo zabaveno 120 až 150 milionů Kč na hotovosti a několik desítek kilogramů zlata.

14.6.2013 v 12:40 | Karma: 16,08 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Hledám sprayery! Ne pouhé stříkače barev....

Ano, je to opravdu tak. Pokud nějaký sprayer v pravém slova smylu má zájem, dohodneme se...

27.5.2013 v 23:30 | Karma: 8,54 | Přečteno: 442x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

S koulemi v ruce se člověk dobře pobaví

Všechno má svoje. Aby člověk byl dobrý, měl by se něco přiučit. A s těmi koulemi je tomu také tak. Stačí chtít a věnovat se tomu. Zlepšit se pak může každý. Úplně každý. Od těch, co ji už udrží, až po ty, co ji ještě udrží v ruce.

18.1.2013 v 14:00 | Karma: 6,84 | Přečteno: 604x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.