Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tyhle volby by měly být o očistě od politických mafiánů

Prezident vyhlásil termín voleb. Jak jsem se dočetl, jde o 28. a 29.05. Rok se neuvádí. Takže je možné, že prezident si nechal zadní vrátka a volby budou až za rok nebo dva. Asi i on dobře vnímá nálady voličstva a jejich skepsi, či nerozhodnost, koho z té dnešní "sbírky" politiků vlastně volit, pokud vůbec volit.

Ale teď vážně. Značné procento lidí je na rozpacích, koho vlastně mají volit. Není se co divit. Nabubřelé strany plné korupčníků, mafiánů, zlodějů, co se neštítí vysávat stát, kde jen to jde, ulívat si všemožnými způsoby pro sebe a své spřízněnce, udržet se u moci za každou cenu, třeba i na úkor celé země a její budoucnosti. Pohleďte jen na ně, důležité, jak využívají ve svůj osobní prospěch naprosto všeho, jak bez skrupulí inkasují od státu co se dá a ještě je jim to málo, jak odírají kohokoliv, jen aby oni osobně se měli dobře, byli nedotknutelní. Jak si mění zákony ne podle potřeby občanů země, ale podle vlastní momentální potřeby, nálady a mafiánského zájmu. Vzpomeňte na ty chvíle jejich trapností, co jim samotným trapné nepřipadá, na tu jejich arogantnost moci při vědomí, že oni sami jsou nedotknutelní a mohou si dělat doslova co chtějí. Nezapomeňme v této předvolební době na to, že ty drobky, které díky většinou médiím vyplynuly na povrch a o kterých se hodně mluvilo a psalo, jsou jen vrcholky ledovce, který pod hladinou skrývá mnohonásobně větší, zatím netušené tunely, rozkrádačky, spřádání plánů, za něž by se rozhodně nestyděly ani proslulé italské rodiny. Italský tisk uvedl, že černá ekonomika pod palci jejich mafií tvoří cca 7% celostátního obratu. Pro ČR jsou ty odhady pod 1%. Tomu číslu u nás ale věří jen málokdo, jde o odhad bez znalosti těch velkých kauz a obřích úplatků, převodů, tunelů, které jsou veřejnosti (věřím jen prozatím) utajeny. Platí-li stát za něco x-násobek toho, co je v jiných srovnatelných zemích obvyklé, pak za to může vždy někdo konkrétní a někdo konkrétní s jeho spřízněnci z toho mají podvodný i za dnešních podmínek nelegální profit.

Už jsou tady zase. Začíná období slibů, nereálných demagogických prohlášení tzv. politických stran jak pod nimi bude dobře, jak oni kradou, my ne. Slíbit je možné doslova cokoliv a spolehát zároveň na to, že většina lidí si nedokáže spočítat, co ty sliby vlastně znamenají. Jen stále více voličů si snad začíná uvědomovat, že hlavním cílem není blaho lidí a obyvatel, jak ty strany o sobě vehementně tvrdí, ale udržet se u moci. Jakkoliv, doslova za každou cenu. Z toho pak plyne možnost jednak pokračovat ve všelijakých lumpárnách ožebračujících celou společnost, v držení a zvyšování vlastních platů, výhod, nesmyslných náhrad a bonusů, a jednak možnost ty již proběhlé a běžící věci i nadále držet pod pokličkou. A pokud se někde něco začne ukazovat na světle, protože nějaký novinářský špindíra se náhodou k něčemu dostal nebo někdo někoho prásknul, tak se prostě upraví zákony, změní pravidla, pohrozí kriminálem tomu, kdo o tom snad bude chtít mluvit a psát. Ona ta dnešní politická lůza v tom nevidí žádný problém. O tom svědčí i jejich skutky, jež se příčí zdravému rozumu.

Snažím se doufat, že ty blížící se letošní volby by mohly naznačit obrat. Že se vyskytne někdo, kdo v první fázi získá dostatečnou podporu ne k tomu, aby vládl, ale k tomu, aby měl dost síly změnit stávající nesmyslné zákony a praktiky, aby změnil nesmyslné zákony, normy a pravidla, na jejichž základě vznikly pokřivené vztahy umožňující vlastně skoro legálně okrádat zemi, aby byly nastaveny mantinely pro zdravé hospodářství do budoucna a rovněž také, aby bylo možné začít se s plnou vervou zabývat kauzami z dřívější doby a popohnat ty nedotknutelné před skutečně nezávislé soudy, zabavit jim jejich neoprávněné mafiánské majetky, rozklíčovat ty politicko ekonomické nelegální vazby a prostě je po prokázání jejich metod a majetků získaných pro sebe o své spřízněnce zavřít. Pokud se něco podobného nestane, dostanou se k moci opět ti stejní, ti, co bez skrupulí rozebírají zemi, co si mezi sebou napříč celým politickým spektrem přihrávají výnosy, zakázky a výhody všeho druhu, co si navzájem schvalují nesmyslné totálně předražené projekty, aby z nich získali osobní prospěchy, pak se z tohohle srabu prostě nedostaneme.

Proto se snažím doufat, že se objeví někdo zcela nový, kdo něco podobného bude mít v programu jako hlavní bod. Jeho smyslem existence a hlavním posláním bude očištění a narovnání těch struktur tak, aby mohl postupně být nastolen normální pořádek umožňující kvalitní hospodaření bez soustavného rozkrádání všeho, k čemu se politici a jejich známí známých nachomýtnou. Skutečná volba politických stran bude možná až později, až se vše zase dostane do normálního stavu, až zákony budou odpovídat potřebám občanů a ne potřebám politiků. Pak teprve bude možné skutečně volit politické strany podle jejich programů a ne se před volbami rozhodovat podle toho, o kom si myslím, že krade méně, než jiní.

Plně chápu, že tohle je iluzionistické, ale na druhou stranu, ne tak úplně nereálné. Vycházím z toho, že takto je vnímána naše politická scéna velmi vysokým počtem voličů a pokud by se takový nový subjekt objevil, jsem přesvědčen, že i ta mnou popsaná vize by se mohla stát realitou.

Mimochodem, pane Fischere, vážně o založení strany neuvažujete?

.....

Autor: Milan Soušek | pátek 5.2.2010 13:30 | karma článku: 16,57 | přečteno: 1348x
  • Další články autora

Milan Soušek

ANO pohnulo politickou scénou. Ať tak nebo tak.

Mimořádné volby 2013 jsou za námi. Příznačná věc z těchto voleb - přes čtvrtinu národa vítá jakoukoli změnu. A to je něco, co stojí určitě za pozornost.

27.10.2013 v 2:51 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Barrandovské delirium tremens?

TV Barrandov v pondělí 02.09.2013 - 20:15 Žena za pultem, 21:15 Okres na severu. A to je pro dnešek opravdu všechno?

2.9.2013 v 19:55 | Karma: 13,29 | Přečteno: 601x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

120 až 150 M Kč, to je tak 5%? Možná ani ne...

Při domovních prohlídkách bylo zabaveno 120 až 150 milionů Kč na hotovosti a několik desítek kilogramů zlata.

14.6.2013 v 12:40 | Karma: 16,08 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Hledám sprayery! Ne pouhé stříkače barev....

Ano, je to opravdu tak. Pokud nějaký sprayer v pravém slova smylu má zájem, dohodneme se...

27.5.2013 v 23:30 | Karma: 8,54 | Přečteno: 442x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

S koulemi v ruce se člověk dobře pobaví

Všechno má svoje. Aby člověk byl dobrý, měl by se něco přiučit. A s těmi koulemi je tomu také tak. Stačí chtít a věnovat se tomu. Zlepšit se pak může každý. Úplně každý. Od těch, co ji už udrží, až po ty, co ji ještě udrží v ruce.

18.1.2013 v 14:00 | Karma: 6,84 | Přečteno: 604x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  12:30

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ve vaně mi spí cizí muž, nejde vzbudit, volal na policii zoufalý majitel domu

24. dubna 2024  12:29

Policisté na Havlíčkobrodsku vyšetřují neobvyklý případ. Do domu v Úsobí se v úterý večer...

Naučená omluva, bez upřímné lítosti. Za pokus o vraždu dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  12:27

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Svobodu se lidovci snažili dostat pryč ze strany, teď kauzu odkládají

24. dubna 2024  12:20

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších poliků, bývalého šéfa strany a...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.