Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sněmovna - platný interní plán minimalizace negativních postojů

Podařilo se získat unikátní tajný materiál Sněmovny, který byl dlouze projednáván představiteli jednotlivých stran a nakonec odsouhlasen k postupné realizaci. Dostal pracovní název PPMNZzJS (Plán pro minimalizaci negativních zpráv z jednání Sněmovny). Tento materiál byl záměrně označen zúčastněnými stranami uvedenou zkratkou, aby prý nebylo jasné nikomu nepovolanému, o co se jedná, pokud by se s ní náhodně setkal nebo se o ní neoprávněně dověděl.

Protože tento název sám je opravdu velmi dlouhý, budu raději v dalším textu používat tu zkratku PPMNZzJS. Předmět dokumentu byl navržen dvěma největšími politickými stranami již 16.10.2008 s tím, že se předpokládalo v případě završení úspěšných jednání o něm, že bude platit od počátku roku 2009. Při jednáních se ale postupně ukázalo, že k dohodě o tomto dokumentu bude nutné přizvat další strany, protože ty by mohly později dělat potíže a již schválený a přijatý materiál nerespektovat. Sice byly vzneseny drobné nímitky, ale nakonec došlo k tomu, že k jednání o něm byly přizvány všechny politické strany a frakce působící ve Sněmovně. Z toho důvodu byla jednání dokončena až počátkem prosince 2008, přičemž jednotlivé neveřejné diskuzní dny se uskutečňovaly rotačním způsobem, každý den v sídle jiné politické strany, přičemž pořadí bylo losováno. Důvodem k této komplikovanosti byla snaha odvést pozornost jak médií, tak ostatních nezainteresovaných poslanců, ale i laické veřejnosti. Tento záměr se podařilo naplnit.

Materiál PPMNZzJS byl nakonec ve finálním znění parafován všemi stranami. Současně byly stanoveny realizační termíny jednotlivých postupných kroků k jejich naplnění. Dovoluji si zde zveřejnit (bez souhlasu autorů materiálu, jakož i parafujících jednotlivých účastníků) výtažek z daného materiálu, včetně platných termínů (původní myšlenka sem zkopírovat originální znění včetně podpisů byla zavržena z obavy před mým možným napadením pro porušování autorských práv alfa-tvůrce materiálu). Takže tady to je a musím říci, že čtení je to zajímavé:

1. Od 15.12.2008: zavést osobní prohlídky všech návštěvníků Sněmovny, příchozí zdokumentovat a následně lustrovat

2. Od 23.01.2009: maximálně omezovat přístup novinářů a zástupců médií na základě seznamu vytvářeného podle bodu 1 a výsledků analýzy jejich zpravodajství a způsobu podávání informací ze Sněmovny

3. Od 24.03.2009: na jednání Sněmovny vpouštět pouze novináře a zástupce jakýchkoliv médií výhradně na základě akreditačního průkazu vydaného výhradně Sněmovnou. Žádosti o akreditace posuzují určení zástupci PPMNZzJS. Bez jejich doporučení nelze akreditaci vydat.

4. Od 14.05.2009: nařídit všem přítomným, zejména novinářům a pracovníkům jakýchkoliv médií, omezení v přímé dokumentaci ze Sněmovny (jakékoliv typy přenosů, záznamů, fotografií, jakož i jiných typů nosných médií a formátů záznamů), zákaz pořizování záznamů nebo fotografií během pracovních přestávek Sněmovny. Dodržování sledovat a případná porušení řešit ihned vyhoštěním a odebráním akreditace PPMNZzJS.

5. Od 19.06.2009: zákaz dle bodu 4 rozšířit i na zákaz rozhovorů s poslanci, jakož i všemi zaměstnanci a obslužným personálem Sněmovny v době přestávek v jednání Sněmovny.

6. Od 12.09.2009 (vnitřní poznámka: od 20.06. do 11.09. je období pracovního volna Sněmovny) vyhlásit úplný zákaz jakýchkoliv rozhovorů u všech návštěvníků Sněmovny bez výjimky.

7. od 01.10.2009: vyhlásit úplný zákaz pořizování jakýchkoliv typů materiálů z jednání i přestávek Sněmovny, možná je pouze pasivní účast se zohledněním bodu 6 o zákazu rozhovorů, diskuzí, komentářů a poznámek u kterýchkoliv a mezi kterýmikoliv návštěvníky Sněmovny, včetně verbální i nonverbální komunikace mezi návštěvníkem a kýmkoliv jiným.

8. Od 17.11.2009 (datum bylo vybráno záměrně jako oslava možného vzniku demokracie v ČR): v kteroukoliv dobu do Sněmovny vpouštět pouze osoby, které vyhovují všem předchozím bodům, podepíší písemné prohlášení, že se kdykoliv, kdekoliv, jakkoliv a v jakékoliv podobě zdrží jakýchkoliv komentářů o tom, co ve Sněmovně viděl, slyšel, cítil nebo nahmatal. Plně se týká nejen pracovní doby dotyčného, ale i kterékoliv jiné doby včetně dnů pracovního klidu, dovolených a nocí.

9. Od 01.11.2009 (jako vstřícný krok skupinám, které budou projevovat pravděpodobněě očekávané formy odporu proti předchozím bodům): přísně dbát nad dodržováním všech předchozích bodů s tím, že kdo ve lhůtě 1 měsíce po návštěvě Sněmovny nic nesdělí, nenapíše, nepředá, ani jinak nenaznačí nikomu nic, bude mu povolen vstup do nově zřízené místnosti "Official Media Showroom", jež bude za tímto účelem nově vybudováno a zde si bude moci z oficiálních materiálů schválených PPMNZzJS vybrat 2 soubory z registru, které bude moci zveřejnit za podmínky, že podepíše čestné prohlášení, že v poskytnutých souborech nebude změněno vůbec nic a že budou použity přesně v tom provedení, v jakém je dostali. K tomu: přijmout doplněk Trestního zákoníka: kdo uvedený bod poruší, bude potrestán zrychleným soudem pod vedením signatářů PPMNZzJS trestem zabavenm veškerého majetku a odnětím svobody na dobu 10 roků bez možnosti jakéhokoliv zkrácení trestu.

10. Od 01.01.2010: veškerá jednání Sněmovny a veškeré aktivity kteréhokoliv poslance vyhlásit za tajné na úrovní "Státní tajemství". Zakázat nejen pořizování, ale i jakoukoliv snahu o pořizování, či shánění čehokoliv, co se týká Sněmovny nebo poslanců. Přijmout doplněk Trestního zákoníka: kdo poruší uvedený bod, může být kdykoliv zastřelen. K tomuto úkonu není třeba žádný soud, ani předchozí projednávání nebo varování. Pozůstalí budou deportováni do nově zřízeného tábora pod pracovním názvem "Rekreační středisko pro osiřelé rodiny" s kapacitou až 6 milionů lidí.

V Praze dne 07.12.2008, podepsáni: (cenzurováno), zástupci politických stran a frakcí Sněmovny.

Autor: Milan Soušek | sobota 16.5.2009 8:30 | karma článku: 15,73 | přečteno: 1043x
  • Další články autora

Milan Soušek

ANO pohnulo politickou scénou. Ať tak nebo tak.

Mimořádné volby 2013 jsou za námi. Příznačná věc z těchto voleb - přes čtvrtinu národa vítá jakoukoli změnu. A to je něco, co stojí určitě za pozornost.

27.10.2013 v 2:51 | Karma: 21,31 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Barrandovské delirium tremens?

TV Barrandov v pondělí 02.09.2013 - 20:15 Žena za pultem, 21:15 Okres na severu. A to je pro dnešek opravdu všechno?

2.9.2013 v 19:55 | Karma: 13,29 | Přečteno: 601x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

120 až 150 M Kč, to je tak 5%? Možná ani ne...

Při domovních prohlídkách bylo zabaveno 120 až 150 milionů Kč na hotovosti a několik desítek kilogramů zlata.

14.6.2013 v 12:40 | Karma: 16,08 | Přečteno: 754x | Diskuse| Politika

Milan Soušek

Hledám sprayery! Ne pouhé stříkače barev....

Ano, je to opravdu tak. Pokud nějaký sprayer v pravém slova smylu má zájem, dohodneme se...

27.5.2013 v 23:30 | Karma: 8,54 | Přečteno: 442x | Diskuse| Kultura

Milan Soušek

S koulemi v ruce se člověk dobře pobaví

Všechno má svoje. Aby člověk byl dobrý, měl by se něco přiučit. A s těmi koulemi je tomu také tak. Stačí chtít a věnovat se tomu. Zlepšit se pak může každý. Úplně každý. Od těch, co ji už udrží, až po ty, co ji ještě udrží v ruce.

18.1.2013 v 14:00 | Karma: 6,84 | Přečteno: 604x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.