Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PG

Páya

11. 6. 2008 17:35
D. Brux i autor se myli

Za prve, ne kazdy ma tolik penez, aby si mohl priplacet za slunecniky, ale kvuli tomu nebudu takovymi lidmi pohrdat. I oni maji pravo jet na tyden k mori. Za druhe, kazdemu vyhovuje neco jineho. Pochybuji, ze si clovek zaridi pobytovy zajezd levneji individualne nez s cestovkou, navic je to urcite pohodlnejsi. Na druhou stranu, pokud chce clovek jet poznavat je 100x lepsi si zaridt vsechno sam a to hlavne kvuli tomu, ze si clovek muze vyhrat se vsemi detaily. A pokud se nekdo boji, ze si napriklad zaplati ubytovani pres internet a na miste zjisti, ze nema kde spat, tak se boji zbytecne. Jednak v state existuji ruzne asociace, ktere garantuji spolehlivost svych clenu, a druhak na netu se vyskytuje neco jako preference, takze pokud clovek neni totalni magor, je bookovani pres internet naprosto spolehliva zalezitost. A kdo tomu neveri, at si jezdi na prefabrikovane zajezdy s cestovkou, jeho volba. Kazdopadne ne moje, zvlast ted, kdyz vidim, jake nazory maji cestovkari typu D.Brux.

0 0
možnosti
B

brezzinka

11. 6. 2008 16:34
karma

souhlasím s tím co je výše napsáno . projezdil (prolétal) jsem velký kus světa jen díky tomu, že jsem si všechno zařizoval sám.  (google: photos by brezzinka)

0 0
možnosti
R

rik_killer

11. 6. 2008 16:31
D. Brux

D. Brux. Pokud je nekdo liny nebo blb, at si jede s cestovkou. Pokud se nekdo o sebe umi postarat sam, at jede sam. Ja si nedovedu predstavit, ze bych do mych destinaci jezdil s cestovkou. A velmi pochybuji, ze takove zazitky, ktere mam bych zazil v hromadnem zajezdu na mistech, kde turisti placaji kreditkama o stul. Vy zase nechapete, ze velka cast turistu nestoji o precpane hotel, plaze a restaurace, coz jsou zajezdy, ktere cestovky nabizeji.

0 0
možnosti
DM

DaM

11. 6. 2008 16:22
Presne tak :-)

Letos jsme byli 14 dni v Indonesii (Bali), vsechno do puntiku jsem zaridil castecne predem pres internet a castecne na miste. Letenky, hotel, auto, itinerar, ... Jezdili jsme po Bali kdy, kam a jak jsme chteli, ubytovavali se v super hotelech za smesne penize, jedli v restauracich po ceste i v hotelich, proste jsme si to uzili. S cestovkou bych uz nejel ani do Benesova...

0 0
možnosti
B

brezzinka

11. 6. 2008 16:35
Re: Presne tak :-)

R^

0 0
možnosti
VN

VasekN

11. 6. 2008 16:13
:-)

No abych pravdu řekl, mně osobně se cesta do Chorvatska autem celkem prodražuje. Jezdím tam minimálně dvakrát ročně kvůli soustředění ve freedivingu. Koupit si dovolenou s dopravou by bylo určitě levnější, ale přece jen mám vybavení se kterým se nechci tahat a potřebuji být alespoň trochu mobilní kdybych se rozhodl zkusit jinou lokalitu. Zajímalo by mne jestli pisatel tohoto blogu vzal v potaz také čas strávený hledáním a bookováním ubytování a hlavně amortizaci auta což je poměrně nemalá nákladová položko. Lidé se často mylně domnívají, že náklady na dopravu znamenají pouze náklady na palivo což samozřejmě není pravda. Nedavno jsem byl s přítelkyní na cestě po Slovinsku křížem krážem autem a dovolená v součtu všech nákladů nakonec vyšla mohen dráž než dovolená all inclusive na Kubě :-) 

0 0
možnosti
FV

Garfieldek

11. 6. 2008 15:29
Otázka pro autora:

Můžu se zeptat, kam to plánujete jet, když Vás cena za cestu a srovnatelně dlouhý pobyt v téže destinaci vyjde s cestovní kanceláří na dvojnásobek? Mně celý Váš článek připadá trochu jako výmysl (nebo jste si skutečnost aspoň trochu přikrášlil). Při zamluvení zájezdu se neplatí příplatek, ale nevratná záloha. Letištní taxy se platit také musí (a mám obavy, že ve Vámi zmiňovaném článku v tisku je zapomněli vynásobit dvěma, aby zahrnovaly i zpáteční cestu). Palivový příplatek prostě vyžadují aerolinie (a je jedno, jestli si někdo plete naftu s leteckým benzínem). S CK, která by trvala na povinném zakoupení fakultativních výletů nebo příplatek za letištní transfer (hromadný), jsem se ještě nesetkal. Delegáti nejsou v místě pobytu proto, aby se o Vás 24 hodin denně starali. V 1. odstavci si docela pletete pobytové zájezdy s poznávacími. No, však si to všechno sám zařiďte přes internet. Ono Vás to přestane bavit, až někam přijedete a očekávaná (a předplacená) služba jaksi nebude.

0 0
možnosti
FF

Filipek31

11. 6. 2008 16:32
Re: Otázka pro autora:

Souhlasím, chtěl bych vidět přesná čísla za konkrétní zájezd od cestovní kanceláře v porovnání se skutečnými výdaji autora za totožný zájezd. Celý článek mi připadá jako plácání do vody. Navíc by si autor měl taky uvědomit, že zatím co on si, pravděpodobně v pracovní době, zařižuje ubytování, cestu atd. cestovní kancelář musí zaplatit zaměstnance, kteří mu jeho zájezd zajistí, musí mít nějaké prostory pro podnikání, zařízení, pravidelné měsíční výdaje atd. Myslím, že si také autor neuvědomuje, že platí také za ten "luxus" že se nemusí starat o jednotlivé detaily a že majitel cestovní kanceláře mu nebude zařizovat zájezd z dobra svojí duše, ale musí se také nějak uživit. Prosím, pokud má autor tolik času, že dokáže strávit několik dní nad vyřizováním všech detailů dovolené, potom jí ještě celou odřídit, vařit si sám a nervovat se s tím, že něco nevýjde, prosím, jeho věc, já na takové věci čas nemám a raději si připlatím.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

11. 6. 2008 15:28
Roddie

Nepochopil jste nic. Možná byste si to měl přečíst ještě jednou. Anebo si nejdřív vyhledal pravý význam slova logika. A použiju Vaší agresivní terminologie na konec. Ubožák u obchodníka je ten, kdo tvrdohlavě vyžaduje nadstandardní služby za minimální peníze.

0 0
možnosti
TF

Tomáš Fiala

11. 6. 2008 15:24
Každého věc

Ale vždyť je to tak jednoduché. Nabízí-li někdo špatnou službu, tak ji prostě nekonzumujme. Najde-li se těch konzumentů dostatek, zřejmě nebude ta služba zas až tak špatná. Každý se může rozhodnout podle svého.

0 0
možnosti
DB

D.Brux

11. 6. 2008 15:20
Reakce na Moravského Slováka,

třeba byste nejdřív chtěl nějakými čísly podpořit své tvrzení, že těm

při hranicích se daří více nežli tomu v Dejvicích nebo tomu v

prostorech Holešovické tržnice. Nebo jste měl jenom pocit.... Omlouvám se nezobrazí se mi reakce ve vlákně.  

0 0
možnosti
JN

Moravský Slovák

11. 6. 2008 15:19
Oni někteří lidé nejsou dobrodruzi

Někteří lidi mají přímo hrůzu z cizojazyčné konverzace a prostě potřebují být na místo dovezeni, a tam obsluhováni personálem hovořící jejich řečí a nakonec opět dopraveni domů. A když si během pobytu samostatně zajdou koupit do kiosku pohlednici, připadají si jako hrdinové.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.