Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ccecil

27. 1. 2010 9:48
To je BLBOST

nepotřebujete certifikát. Potřebujete jen se dostat k PC s připojením na internet, tam si vlézt poprvé na datovou schránku, změnit heslo a nastavit upozorňování ne email, který pokud ještě nemáta, budete tak jak tak potřebovat. TOŤ vše.

.

To jste opravdu takový ignorant a antitalent na vše? Od té firmy bych si nenechal dělat ani stoličku na WC.

0 0
možnosti

Kru-cipísek

27. 1. 2010 11:55
Re: To je BLBOST

Myslím, zkuste si to nejdřív sám, abyste o tom něco věděl. Poptejte se někde u vesnické firmy na datovou schránku.... jen tak pro zajímavost a vaše info. Pak to možná pochopíte.

0 0
možnosti

Dvořáček,Ostrava

27. 1. 2010 1:01
To co tady píšete..

o osobních peripetiích drtivé většiny nucených uživatelů je holý fakt. Mě navíc zaráží řada nedomyšleností celého systému, kdy (namátkou vyjmenuji), nelze sestavit trvalý seznam užívaných adres, nebo nutnost odesílat každý soubor v jedné zprávě, atd., atd. Zkrátka je vidět proč Česká pošta má takové problémy ve všech svých činnostech, když neumí ani zvolit dobrého softwaráře. No chybička se vloudila.

0 0
možnosti

Kru-cipísek

26. 1. 2010 22:56
Dušuju se...

..že to, co je zde popsáno, není žádný přehnaný výmysl, ale pouho pouhý reálný obraz jednoho snažení, aby ten zákon byl splněn. Znám ho velmi dobře. Ten truhlář je dobrák, poctivec a snaží se být prostě v souladu se zákonem. Uvědomte si, kdo to neznáte, jaký je stav na malé vesnici. Lidí se zkušenostmi s PC velmi málo, proto je člověk ze sousedství , co to "umé" s internetem považován za zdatného odborníka. Bohužel takto to chodí a toto je celkem přesně popsaný průběh. Já vím, z hlediska toho, co je na počítači běžně to je podivné, zkreslené a přitažené za vlasy. Z pohledu 55ti letého truhláře, co žije odjkakživa na vesnici a počítač nepotřebuje, to je však holá skutečnost. Obávám se, že takovýchto malých firmiček jsou desítky tisíc. A pověřit prací s datovou schránkou někoho cizího - no to tedy skutečně nevím. jedna věc je účetnictví, druhá dokumenty někdy i velmi soukormého typu, co nepatří do ruky nikomu jinému, než dotyčnému.

Milan Soušek, autor

0 0
možnosti

Ccecil

27. 1. 2010 9:50
Re: Dušuju se...

blbec k večeři. Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě?

0 0
možnosti

M61

26. 1. 2010 21:28
Přeháníte

a to dost. Souhlasím s vámi jen v tom, že systém zdaleka není ideální - JEŠTĚ není ideální. Podstatné je, aby se neustále pracovalo na vylepšování - nejen ovládání, ale i zákonů, aby nedocházelo k situacím, jako píše pedr64. Jinak je to výborná myšlenka. Stejně jako si truhláři často nechávají vést účetnictví, mohou si nechat spravovat korespondenci. Nikdo je nenutí, aby si kupovali počítač, když jeho ovládání nezvládají nebo ho prostě jinak nepotřebují.

0 0
možnosti

Amoniak

26. 1. 2010 23:26
Re: Přeháníte

Vám fakt přijde normální muset mít počítač s připojením k internetu jenom kvůli čtení došlé úřední pošty - resp. kvůli ujištění že zatím nikdo nic nechce?

0 0
možnosti

pedr64

26. 1. 2010 19:30
z praxe

hygiena nám doručí rozhodnutí, samozřejmě jen do datové schránky. proč ne? ale ten papír je opatřen el.podpisem. Ale když s tím budete chtít operovat před jiným orgánem státní správy, je to pro ně cár papíru bez podpisu a kulatého razítka. takže musíte to lejstro vzít na checkpoint a nechat ověřit a tím razítkem opatřit

0 0
možnosti

Jxyz

26. 1. 2010 18:24
heslo

Neprehanite trosku? treba nechapu proc by to zadani hesla mel byt problem i kdyz jsou tam hvezdicky apod., hlavne kdyz tam byl "odornik", ktery dokazal prepnout mezi anglickou a ceskou klavesnici

0 0
možnosti

rafol

26. 1. 2010 18:07
Mimo

Autor trochu mimoRv

0 0
možnosti

hurkajan

26. 1. 2010 17:50
nebojte

tenhle paskvil byl stvořen jen proto aby exekutoři si přišli na své...jinak nás jsou statisíce co na zákon o datových schránek kašlou a u soudu se snadno dovoláte svých živnostenských práv neboť je v přímém rozporu EU živnostenského zákona...  na to se stačí u soudu odvolávat a soud je povinován se řídit vyšším zákonem v kterém jest zakotvena ochrana vaší živnostenské činnosti včetně podmínek a záruk..a oni dobře  naše (rychlokvašky) soudci vědí ...jen se ozvat že se nedáte zmanipulovat

0 0
možnosti

marav

26. 1. 2010 17:41
Nemusí to být jen u datové schránky

Stačí aby se na FÚ někdo rozhodl- a během jedné kontroly vám firmu zlikviduje- protože i daňové zákony jsou tak nejednoznačné a složité, že samotní úředníci v nich plavou- takže stačí,aby se rozhodli, že jste nějaký dańový doklad špatně zařadil- a rázem máte pokutu jak p..se . :-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.