Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse

Šunkofleky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

captain cook

Schinkenflecken..... šunkyfleky, šunkofleky

puvodne z rakouske kuchyne. Italove to take znaji diky sve nemecky mluvici mensine ve dvojjjazycnem byv. rakouskem Jiznim Tyrolsku. Vedle Schinkenflecken tedy maji i Pasticcio di pasta e prosciutto .

0/0
31.8.2010 14:10

Lesní sběř

Když jsem ještě...

...dělával fleky, osvědčila se mi uzená žebra. Koupí se pár plátů uzených žeber, nacpe do papiňáku a uvaří do měkka. Maso se oloupe a pokrájí do fleků, z vývaru je po zavaření rýží a zeleninou výtečná uzená polévka.

Místo mléka šlehám vajíčka se smetanou. ;-)

-

Vrtule mají proti flekům tu výhodu, že je výsledný produkt nadýchanější a ne tak těžký. Ale o to nepoživatelnější je svrchní vrstva... narozdíl od křupavé kůrčičky fleků, vrtule mi vždycky udělají tvrdý porcelánový pancíř. Asi to chce více zálivky, aby nekoukaly ven.

0/0
31.8.2010 11:39

danaja1

Re: Když jsem ještě...

Ba ne víc zálivky nepomůže vrtulky tohle dělají vždycky, taky jsem se párkrát pokoušela, když jiné těstoviny nebyly.

0/0
31.8.2010 14:47

captain cook

Re: Když jsem ještě...

my pouzivame spiraly, ty se tolik neslehnou jako fleky ani nevytvareji povrchovy pancir jako vrtule. Testoviny se nemaji varit v omastene vode, protoze k jejich mastnemu povrchu hure prilnou dalsi prisady pri konecnem michani, nez jde smes do pekace.

0/0
31.8.2010 15:26

allinka

bezva

Super, takový dělá i náš táta :))

0/0
31.8.2010 11:15

babca

brrr

kupované fleky, a ještě to zapejkat... Jedině domácí a nezapékané! Aby se tomu i nadále smělo říkat ŠUNKOFLEKY!!!

0/0
31.8.2010 9:59

markyz.Gero

Re: brrr

co člověk to názor, nezapekané šunkofleky? neznám, to jen smísíte maso a těstoviny a jak to uděláte z vejci, už dáte uvařené? nemáte pak spíše těstovinový salát?

0/0
31.8.2010 10:45

danaja1

Re: brrr

My jsme dělávali domácí, ale vždy jsme zapékali, mě by to bez zapečené kůrčičky nechutnalo - ta je na tom ta nejepší. Ale zase bych vynechala majoránku, papriky i sýr. I když je to podle chuti , taky někdy recepty obměňuji.

0/0
31.8.2010 14:44

nejedlo

Trochu jste mě zklamal!

Poctivé těstoviny, a přitom používáte kupované těstoviny. Fuj! Co takhle domácí fleky?

0/0
31.8.2010 9:49

Kru-cipísek

Re: Trochu jste mě zklamal!

Domácí by byly lepší. Určitě. Ale to už je na mně moc. Poctivými jsem myslel vaječné, ne bezvaječné nebo jiné náhražky. A fakt asi je, že domácí by pak zase byla škodat hned zapékat...

0/0
31.8.2010 10:22

markyz.Gero

Re: Trochu jste mě zklamal!

už jdou koupit i kvalitní těstoviny

0/0
31.8.2010 10:45

bob3

Cítím tu vůni a letím do kuchyně

0/0
31.8.2010 9:42



Bohyně v teplácích od Armaniho

Petice

Na co je hrdá ta, která má tepláky pro všechny příležitosti? Přečtěte si rozhovor se Zuzanou Hubeňákovou.

Žebříčky



Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.