Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lesní sběř

31. 8. 2010 12:03
Opožděný dodatek

Trochu jsem se poptal po známých. ;-) Nevím, jak je tomu v zahraničí, ale u nás jsou hroby pronajímány na deset let. Po posledním pohřbu běží (obvykle desetiletá) zákonná tlecí doba. Pokud po jejím uplynutí není zaplaceno nájemné, začne běžet (obvykle roční) roční ochranná lhůta, po jejímž uplynutí je hrobové místo nabídnuto jinému zájemci. Zařízení hrobu se odprodá novému nájemci a z výnosu je uhrazen dluh na nájemném. Při nejbližším dalším pohřbu jsou ostatky dosavadních "obyvatel" vyzvednuty a hromadně zpopelněny.

0 0
možnosti

teta1974

18. 5. 2010 17:22
he

lidske poznani ovsem tezi i z toho, co se naslo v pyrmaidach a dalsich hrobech a to casto velice. medicina i humanitni obora. na toto autor jaksi pozapomnel. nejsem pro hanobeni hrobu, jen zee to neni cernobile

0 0
možnosti

Petr-007

18. 5. 2010 13:15
Nanestesti s hroby se zachazi barbarsky po celem svete,

v vyspelejsich spolecnostech se najhou lide, kteri se proti tomu postavi (napriklad v Israeli), ale stejne jim to neni nic platne. Statni moloch ma vetsi silu.

0 0
možnosti

velky bratr

18. 5. 2010 15:32
Re: Nanestesti s hroby se zachazi barbarsky po celem svete,

A v nejvyspelejsich zemich se nikdo ozyvat nemusi, protoze ucta k predkum je dost velka sama o sobe... sakra proc ziju v rozvojovy zemi?

.

Kazda statni regulace je spatna, kazdy kousek moci, ktery stat ma lze zneuzit. Cim je stat mocnejsi, tim vice se vyplati jeho zneuzivani a v ramci toho zneuzivani se tlaci na posilovani statni moci, aby slo zneuzivat jeste lepe. Z toho plyne, ze prirozene dojde kazde statni zrizeni nejdale k realnemu fasismu, tedy propojeni statu a velkeho kapitalu. Zbyly plebs je pak fakticky akorat otroky, likvidace strednich trid uz na mnoha mistech sveta probehla ci probiha, vse v rezii nekontrolovatelneho (a o to snaze zneuzitelneho) MMF - argentina a recko asi nejviditelneji.

0 0
možnosti

Saša

18. 5. 2010 12:44
Máte pravdu.

§ 359 Hanobení lidských ostatků

 (1) Kdo neoprávněně otevře hrob nebo hrobku nebo urnu s lidskými ostatky, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti.

  (2) Stejně bude potrestán, kdo z pohřebiště svévolně odejme lidské ostatky nebo s lidskými ostatky nakládá v rozporu se zákonem.

  (3) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, v úmyslu získat pro sebe nebo pro jiného majetkový prospěch, nebo v úmyslu zakrýt nebo usnadnit jiný trestný čin.

ŽÁDNÁ LHŮTA ZDE NENÍ!

0 0
možnosti

Klapanec

18. 5. 2010 13:15
Re: Máte pravdu.

Jediný archeolog již nezůstane na svobodě.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS