Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

CrayXLP

28. 1. 2010 0:18
Naprosto nudný a nezáživný

Panebože.. tohle je "prokletí" všech blogů.. "každý" si myslí, že má na to, aby napsal něco naprosto "úchvatného".. něco, co ostatní zcela zaujme svou myšlenku a stavbou.. nebudou moci jinak, než souhlasit

váš výplod je:

a) NECHUTNE DLOUHY

b) strašně nezáživný.. máte štěstí, že jsem to dočetl aspon před tučně zvýrazněné body pod článkem

c) TZV. objevujete Ameriku.. to, co jste chtěl zřejmě říci, spočívá v tom, že JAKKOLIV LIDI BUDOU PROTESTOVAT, tak je nutné aspon na jedno či dvě období "srazit hlavu" parlamentu a stranám v něm". A to bez ohledu, na to, jak se nám líbí politika ostatních stran - ono totiž jít nevolit neznamená, že klesne zastoupení ODS a CSSD v parlamentu, protože procentuálně pořád na tom budou velmi podobně. Jen hlas daný jiný straně - jim na jejich straně jeden hlas ubere. Ale váš traktát k takovému logickému důsledku naprosto nevede.. jste nudnýl.. sorry...

0 0
možnosti
JF

jirkausti

28. 1. 2010 7:07
vážený pane CrayXLP

místo urážek zkuste raději navrhnout nějaké lepší řešení.

0 0
možnosti
LC

ladaUO

27. 1. 2010 21:38
STOP ŠKAROHLÍDŮM

No, chtěl jsem napsat název "škarohlídům". Ale ono to vypadá možná víc legračně :-)

0 0
možnosti
LC

ladaUO

27. 1. 2010 21:38
STOP ŠKAROHLÍKŮM

Zdravím,

píšu podobné články na stejné téma (viz. můj blog).  Osobně jsem tedy hlavně pro posunutí hranice pro vstup do parlamentu na 0,5% a osobní hmotnou a trestněprávní zodpovědnost politiků. Politická zodpovědnost není žádná zodpovědnost. Otázka ale stále je - jak toho docílit? Nedělejte si nic z pošklebků a vysmívačů, kteří vás zařazují do scifi literatury. Ono to jednou bude muset přijít. Každý pro to děláme to, co jsme schopní udělat (byť se zdá, že to nemá smysl a zařazují nás mezi naivní Dony Quijoty). Ze zkušenosti ale taky vím, že po volbách nejvíc řvou a nadávají právě ti, kteří pro tu změnu nedělají vůbec nic pozitivního a jen se vysmívají. Jsme hold národ negativistů a jediné, co v této oblasti historicky obvykle dokážeme, je reagovat ignorantstvím, posměchem nebo vztekem na příkoří, které se nám děje, ale které sami svým ustrašeným nebo lhostejným chováním umožňujeme !!

0 0
možnosti
MS

Kru-cipísek

28. 1. 2010 14:36
Re: STOP ŠKAROHLÍKŮM

souhlasím a díky. Jsem taky takový, spíše idealista, ale proč by člověk nemohl mluvit o idealistických, zdánlivě nereálných myšlenkách?

Díky za podporu

milan Soušek, autor

0 0
možnosti
MP

Muf Puf

27. 1. 2010 16:26
Dokud

se v tomhle státě nezmění volební systém z poměrového ne většinový, tak bude pořád docházet k plichtám 50 na 50 a potom ke skládání koalic s různejma pidistranama typu zelenejch,černoprdelníků a pod., který budou svejma ubohejma návrhama oklešťovat volební programy vítězných stran a dělat z toho paskvil!;-€

0 0
možnosti
JC

Jarcho

27. 1. 2010 16:21
A co negativní hlas?

Volič by měl mít právo využít svůj hlas nejen pro někoho, ale také proti někomu.

Takže škrtat.

Počet škrtů by se od počtu hlasů odečetl a to by teprve byl výsledek toho kterého kandidáta...

Věřte, že by politická scéna rázem vypadala jinak!

0 0
možnosti
JN

5alfa

27. 1. 2010 16:26
Re: A co negativní hlas?

R^ Např. Pak by mnozí mohli volit socany BEZ Paroubka a Ratha. Další by mohli volit ODS bez Topolánka, Řebříčka. Top09 bez Kalouska, KDU-ČSL bez Cyrdy.

Prostě krouzkování proti škrtání! A naprostý souhlas - PAK by to vypadalo jinak!

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

27. 1. 2010 16:13
Zkuste psát sc-fi

Budete mít úspěch.

0 0
možnosti
JN

5alfa

27. 1. 2010 16:12
No jóó...

... to je moc hezké, ale to je tak rozsáhlá změna volebního zákona, že nejen neprojde do letošních květnových voleb, ale NIKDY. V podstatě Vaše návrhy se dají realizovat levněji a ne tak složitě.

S tou odvolatelností by byl problém, protože nakonec by Paroubkovi příznivci jistě odvolali Topolánka a pravicoví příznivci by třeba odvolali Paroubka s Filipem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 89
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3785x
Apolitik s vytříbeným vkusem pro nevhodno.